zondag 16 december 2007

het lesmateriaal

zoals ik al eerder vertelde gaan wij werken met lesmateriaal dat wij hebben ingekocht bij de NHA (nationale handels academie) het gaat hier dus om een erkende opleiding die je over afstand doet. De lessen worden nagekeken door erkende docenten.
je kunt iedere les die je maakt opsturen via email. en krijgt ook je nagekeken werk weer terug via de mail.

deze manier van werken heeft voor- en nadelen.

Een voordeel is dat je de opleiding in gedeelten kunt doen, zo kun je dus eerst bijvoorbeeld je gehele pakket nederlands Afmaken en er via een staatsexamen een deelcertificaat voor halen.
zo kun je het volledige vmbo diploma bij elkaar (sprokkelen) en als het te makkelijk voor je is , versneld leren.

je hoeft niet "mee" in een groep die rumoerig kan zijn en veel prikkels geeft. en je kunt tot op zekere hoogte je eigen tempo aanhouden.

een ander voordeel is dat de lesstof dezelfde is als of reguliere scholen wordt aangeboden en dat dit dus een erkende opleiding is met bevoegde docenten

de ontvangen lesstof zit in mooie overzichtelijke mappen en ziet er keurig uit.

er zijn ook nadelen

een nadeel is dat je wel over zelfdiscipline moet beschikken , en heel gemotiveerd moet zijn als je dit helemaal alleen moet doen

ook is het natuurlijk wel jammer dat je nu geen sociale contacten met leeftijdsgenoten hebt en dat je ook vakken als lichamelijke opvoeding niet op school krijgt.
natuurkunde, scheikunde en biologie worden op een school meestal aantrekkelijk gemaakt met bijv proefjes etc. Dat is thuis wat lastig te realiseren.


wij zoeken dus naar oplossingen om het zo leuk en makkelijk mogelijk te maken
ten eerste zoals reeds verteld door het inhuren van mensen die hier komen om les te geven om zodoende wel duidelijkheid te brengen in de dagindeling en een stukje kwaliteit te gaan bieden.
daarnaast heeft arian toegang tot een sportschool waar hij als hij geen les heeft terecht kan om lekker te sporten.

we hopen verder kontakt te krijgen met meer ouders in onze regio met kinderen buiten het onderwijs, om samen een ouderplatform te vormen en zelfs een soort organisatie te gaan brengen in het onderwijs van onze kinderen, samen kun je meer, en als je pgb gelden zou kunnen combineren kun je ook meer docenten inhuren voor diverse vakken, en zelfs kontakt dagen hebben. wellicht zelfs twee dagdelen per week echte lessen gaan geven, waarbij er dus sociale interactie kan plaatsvinden.
maar ook ruimte is voor activiteiten als bibliotheek bezoeken, eten koken, iets bakken, schilderen , dieren verzorgen, etc etc

een stap verder zou kunnen zijn ook stage plekken te zoeken waar de jongeren ervaring op kunnen doen , en vrijwilligeres aantrekken voor gast lessen, bijv handvaardigheid, bloemschikken etc

ideeen genoeg dus, maar hoe organiseer je dit allemaal
mijn hoofd zit vol en ik borrel van energie, maar eerst moet je die kontakten kunnen leggen met andere ouders .

de vraag is hoe...
ik heb inmiddels de nva aangschreven voor hulp
andre rouvoet een brief geschreven
een brief gaat nog richting leerplichtambtenaar en gemeenteraad,
en ik overdenk nog of het zoeken van kontakt met de pers een goed idee is

we richten ons voorlopig nog op het inhuren van mensen voor arian en het maken van een leerplan met hulp van een lieve vriendin die hier wat meer in thuis is dan wij.

we ploeteren voort
kris

1 opmerking:

Jaike @Viverè zei

Hallo,

Ik werk als coach/ begeleider met mensen met ASS en ik ben moeder van een dochter met ASS. Ik heb een vraag aan jullie, hoe hadden jullie het geregeld met de leerplichtamtenaar?

Hartelijke groet,

Jaike van der Meulen
info@viverecoaching.nl